Re: Angličané a jejich jídelníček

Autor: Dasa, Datum: 09.11.2009 00:23

Ivčo před 11 lety jsem tam strávila 14 dní a jídlo fakt nic moc. Oni neumí používat koření a tím jsou i dobré ingredience mdlé barvy i chuti. Ten jejich bešamel třeba v zapečené zelenině je taky neslaný, nekořeněný thumbs up ... kam se hrabou na českou kuchyni. Já jsem ale tamnější pobyt vzala jako super dovolenou placenou zaměstnavatelem a tak mi bylo jedno že se stravuju sendvičema, toustama atd. U paní domácí jsem si snídaně chystala sama a večeří jsem moc neměla protože jsem pořád někde cestovala. Je fakt že jsem se nepřejídala ( taky čeho, že?) a po návratu domů jsem chvíli měla mírné zažívací potíže než jsem se zase srovnala ale určitě jsem tam nepociťovala vyloženě hlad.

Několikrát jsem byla pozvána svou ubytovatelkou na výlet k jejím známým tak jsem měla možnost ochutnat jak se v Anglii připravuje skopové maso ( a to mi moc chutnalo) . Co jsem měla možnost vypozorovat tak oni vaří tak že nakoupí všechno v marketu ( brambory už oloupané nebo velké omyté připravnené na americké ), přijdou domů, naflákají to do hrnce nebo pekáče a strčí do trouby nebo mikrovlnky upéct. Jediné co jsem odmítla s výmluvou že sladké nemám ráda byl ten jejich slavný puding. Když mi ho v TESCU paní ukazovala že mi ho koupí tak mi naskočila kopřivka smiling smiley Jsem mrcha nevděčná protože mne to dosud ani trošku nemrzelo že jsem ho neochutnala grinning smiley

Kamarádce vyřiď ať se nebojí že umře a hlavně ať si to kouká užít a pokud bude mít možnost tak ať se někam zajede podívat. Až se vrátí tak poreferuj jak se jí líbilo.


Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 20:36
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-anglicane-a-jejich-jidelnicek/read.php?1,104119,294267#msg-294267