Re: Co šneci

Autor: Anavi, Datum: 07.06.2009 22:41

Tak asi takhle:

 

Je několik metod, jak šneky usmrtit a dostat z domečku. Některé jsou komplikované, jiné méně. Některé postupy šneky trápí, jiné jsou celkem rychlé.

Malé šneky dáme do studené vody a tu přivedeme k varu. Oni totiž povylezou z ulity, ztuhnou a pak se dají lehce vytahovat párátkem. Když je vhodíme rovnou na pánev nebo do vařící vody, rychle se stáhnou do hlubin ulity a dají se vylovit jen s obtížemi.

Velké francouzské šneky doporučují vhodit do vařící vody, přivést ji opět k varu po třech až pěti minutách, kdy se sbírá pěna, šneky prolít studenou vodou a malou vidličkou vyjmut u ulit. Někdo odstraní “hepatopancreas,” což jsou játra v takové spirále, ale někdo je tam schválně nechává – jsou to dva tábory, oba to dělají nejlíp. Záleží na preferencích. Nato se propláchnou studenou vodou a jsou připraveni k vaření.

Ulity čtvrt hodiny vaříme ve vodě, aby se dobře umyly a “vysterilizovaly.” Někdo káže použít peroxid, ale to snad jen pokud bychom ulity chtěli používat později nebo opakovaně. Po uvaření je propláchneme vodou a můžeme je použít ke stolování nebo aranžování.

 

Zdroj: http://berkintosh.com/07/12/priprava-sneku-na-vareni/


Vytisknuto z www.week.cz dne 15.05.2024 10:45
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-sneci/read.php?1,31600,233355#msg-233355