Jeníkovo čatní (základní recept)
2 cibule - nakrájet, na trošce oleje zesklovatět
přidat
1 paprika - drobně nakrájet
přidat
350 g rajský protlak
přidat
4-5 pálivých feferonek na jemno nebo sušené rozemnout
přidat
400 g marmelády (nejlepší je rybízová, potom meruňková a švestková)
přidat
2 pol. lžíce vinného octa
přidat
rozinky přiměřeně
přidat
citrónovou kůru z jednoho citrónu (může být i pomeranč) i šťávu
přidat
pepř
přidat
sůl
přidat
1 káv. lžičku tymiánu
přidat
česnek, dle chuti (nemusí být)
Celkem se dusí asi 35 minut. Naplní sklenice , nechá vychladnout a potom k masíčku mňááááám
Dobrá je i klevela, protože jsou tam kusy ovoce a pak je to super!!! Neděste se té marmelády. Ještě nebyl nikdo, kdo by řekl, že mu nechutná (vždy si přidávají, tak to není zdvořilostní)