Re: Marinády-tipy na grilování

Autor: drahus, Datum: 27.07.2007 16:19

Jeníkovo čatní (základní recept)

2 cibule - nakrájet, na trošce oleje zesklovatět

přidat

1 paprika - drobně nakrájet

přidat

350 g rajský protlak

přidat

4-5 pálivých feferonek na jemno nebo sušené rozemnout

přidat

400 g marmelády (nejlepší je rybízová, potom meruňková a švestková)

přidat

2 pol. lžíce vinného octa

přidat

rozinky přiměřeně grinning smiley

přidat

citrónovou kůru z jednoho citrónu (může být i pomeranč) i šťávu

přidat

pepř

přidat

sůl

přidat

1 káv. lžičku tymiánu

přidat

česnek, dle chuti (nemusí být)

 

Celkem se dusí asi 35 minut. Naplní sklenice , nechá vychladnout a potom k masíčku mňááááám

Dobrá je i klevela, protože jsou tam kusy ovoce a pak je to super!!! Neděste se té marmelády. Ještě nebyl nikdo, kdo by řekl, že mu nechutná (vždy si přidávají, tak to není zdvořilostní) smoking smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 00:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-marinady-tipy-na-grilovani/read.php?1,16789,18028#msg-18028