Tak u nás doma taky vedou hlavně česká jídla. Svíčková na smetaně, vepřo knedlo zelo, králík na česneku s teplým zelným salátem apod. Ale co moje rodinka miluje a po čem se jen zapráší jsou Plněné bramboráky a Chalupářský šmytec s malými bramboráčky.
Náplň do bramborových placek dělám takto :
na omastek dám úplně jemně nakrájené maso (plecko, kýta, krůtí), osmahnu a zapráším paprikou a vyklopím na to zcezenou a pokrájenou Moravanku. Pak se jen dusí a podlívá a nakonec vydusí všechna šťáva a klade se na bramboráky, přehne se to a ozdobí "čerstvou" Moravankou.
A ten Chalupářský šmytec se dělá takto.
Nakrájíme nejlépe plecko a osolíme, opepříme, opaprikujeme a přídáme cca 2 prolisované stroužky česneku a zakapeme olejem. Promícháme a necháme uležet. Hoďku, dvě, celou noc .... to je celkem fuk.
Pak opečeme na pánvi na oleji a přidáme 2 nakrájené cibule a žampiony na plátky. Osmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme kečup (ostrý). Nakonec na kolečka uzeninu a dodusíme a zakápneme Worčestrem.
Pokud chceme více šťávy, můžeme zahustit solamylem. Jíme to s malými bramboráčky a manžel si to ještě pokape ostrou Chilli omáčkou.