Re: Jídla která jsou u Vás doma zaručeně TOP

Autor: Kofila, Datum: 04.07.2007 22:30

Tak u nás doma taky vedou hlavně česká jídla. Svíčková na smetaně, vepřo knedlo zelo, králík na česneku s teplým zelným salátem apod. Ale co moje rodinka miluje a po čem se jen zapráší jsou Plněné bramboráky a Chalupářský šmytec s malými bramboráčky.

Náplň do bramborových placek dělám takto :

na omastek dám úplně jemně nakrájené maso (plecko, kýta, krůtí), osmahnu a zapráším paprikou a vyklopím na to zcezenou a pokrájenou Moravanku. Pak se jen dusí a podlívá a nakonec vydusí všechna šťáva a klade se na bramboráky, přehne se to a ozdobí "čerstvou" Moravankou.

 

A ten Chalupářský šmytec se dělá takto.

Nakrájíme nejlépe plecko a osolíme, opepříme, opaprikujeme a přídáme cca 2 prolisované stroužky česneku a zakapeme olejem. Promícháme a necháme uležet. Hoďku, dvě, celou noc .... to je celkem fuk.

Pak opečeme na pánvi na oleji a přidáme 2 nakrájené cibule a žampiony na plátky. Osmahneme a podlijeme vývarem nebo vodou. Přidáme kečup (ostrý). Nakonec na kolečka uzeninu a dodusíme a zakápneme Worčestrem.

Pokud chceme více šťávy, můžeme zahustit solamylem. Jíme to s malými bramboráčky a manžel si to ještě pokape ostrou Chilli omáčkou. the finger smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 18.05.2024 01:41
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jidla-ktera-jsou-u-vas-doma-zarucene-top/read.php?1,4781,16217#msg-16217