Re: Spojená kuchařka weekovská

Autor: daga, Datum: 03.01.2021 12:58



Anavi napsal(a):

Grenadýr se zelím

Suroviny

asi 12 brambor
sáček těstoviny penne nebo vřetena
slanina
sáček zelí
cibule
sůl
pepř
kmín
sladká paprika
olej
Postup přípravy receptu

Brambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky.

Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté přidáme zelí, sladkou papriku, pepř, kmín, sůl (můžete i trochu cukru) a chviličku podusíme.

Pak všechny suroviny smícháme dohromady a vložíme do pekáče. Zapékáme v troubě přibližně 25 minut.

Poznámka

Je to (jak říkají moji synové) pravěké jídlo, které vařím skoro 20 let. Rychlé, "žravé", poněkud více kalorické :-)Někdo jej vaří bez zelí, jen na kamnech bez zapékání.

 

Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/4522-grenadyr-se-zelim/

Ivi , vařím bez zelí a na Slovensku mě naučily z fleků.

Špekem vyškvařeným na kostičky sypeme až na talíři.

 

Urcitě vyzkouším tvou variantu se zelím, to musí být dobrota spinning smiley sticking its tongue out


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 16:40
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska/read.php?1,718785,1575782#msg-1575782