Anavi napsal(a):
Grenadýr se zelím
Suroviny
asi 12 bramborsáček těstoviny penne nebo vřetenaslaninasáček zelícibulesůlpepřkmínsladká paprikaolejPostup přípravy receptuBrambory uvaříme ve slupce, necháme vystydnout, oloupeme, nakrájíme na kostičky.
Těstoviny uvaříme obvyklým způsobem. Na trošce oleje osmažíme cibulku, slaninu, poté přidáme zelí, sladkou papriku, pepř, kmín, sůl (můžete i trochu cukru) a chviličku podusíme.
Pak všechny suroviny smícháme dohromady a vložíme do pekáče. Zapékáme v troubě přibližně 25 minut.
Poznámka
Je to (jak říkají moji synové) pravěké jídlo, které vařím skoro 20 let. Rychlé, "žravé", poněkud více kalorické :-)Někdo jej vaří bez zelí, jen na kamnech bez zapékání.
Zdroj: https://www.toprecepty.cz/recept/4522-grenadyr-se-zelim/
Ivi , vařím bez zelí a na Slovensku mě naučily z fleků.
Špekem vyškvařeným na kostičky sypeme až na talíři.
Urcitě vyzkouším tvou variantu se zelím, to musí být dobrota