Re: Vaření z dýní

Autor: micina, Datum: 20.03.2019 21:35

Pro zajimavost, da se pouzit i na sladke peceni, recept je upraven pro delenou stravu, vy si klidne nahradte nektere veci(misto fruktozy cukr atd)

pernicky, ktere jsou hned mekke

 

 

15 dkg dýně hokaido, 10 dkg medu, 1 žloutek, 10 dkg stelly, 12 dkg fruktozy, 40 dkg špaldové mouky, 1 lžička jedlé sody, 2 lžičky perníkového koření. Vařenou dýni rozmixovat na pyré, přidat žloutek, med a fruktozu- zamíchat. Poté přidat mouku se sodou a kořením. Přidat změklou stellu a vypracovat těsto, pokud se bude lepit,přidat mouku. Do druhého dne do lednice. Péct na 170 do zezlátnutí. Po upečení potřít rozdělanou citronovou štávou s fruktozou.

 

Galerie:
pernicky.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 07:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-vareni-z-dyni/read.php?1,862054,1530936#msg-1530936