Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: drahus, Datum: 17.07.2018 13:09

Houbové čatní

Ingredience:
1500 g hub,
250 ml oleje,
500 g cibule,
500 g rajčat bez slupky,
500 g paprik,
1 hlaviček česneku,
1 ostrý kečup velký,
1 lžíce kari koření,
2 lžíce vegety,
pepř, sůl
--
Postup přípravy:
Necháme zesklovatět cibulku, přidáme houby, rajčata a papriky. Dusíme 20 minut (jako na lečo).
To vše umixujeme nebo umeleme a dáme do skleniček a 20 minut sterilujeme.
Ochutíme dle své chuti. Množství vyjde asi na 13 - 15 skleniček od přesnídávky.
Nejlepší je houby podusit zvlášť a zeleninu taky.
Nechám vše vystydnout, potom vše smíchám
dohromady a umelu (mlýnek na maso). Sterilujeme raději dvakrát.
První den půl hodiny a druhý též.
Čatní je nejlepší na toastový chléb, je sladší než obyčejný.
Protože se nemají v mrazáku skladovat houby dýl, jak rok, udělala jsem s nimi tímto krátký proces a je výborné i ke grilovanému masu

 

Galerie:
9835703f73_104445529_o2.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 02:04
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1505734#msg-1505734