Re: Co vaříte na štědrý den

Autor: Anavi, Datum: 26.11.2008 12:50

Použité suroviny:
200 g vypeckovaných švestek (mohou být i sušené) | 300 ml červeného vína | 2 lžičky vinného octa | mletý pepř | mletý zázvor

Postup:
Švestky zalijeme vínem a necháme stát přes noc. Přeložíme do hrnce a přikryté vaříme na střední planem cca 10 minut. Poté rozmixujeme a přidáme tolik octa, až vznikne hustá omáčka, kterou ochutíme pepřem a zázvorem. Pikantní švestková omáčka je ideální na podávání ke studenému masu.

 

bude jich určitě přemnoho variant.


Vytisknuto z www.week.cz dne 21.05.2024 17:36
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-co-varite-na-stedry-den/read.php?1,31037,149132#msg-149132