červená čočka
cibule (červená i žlutá)
římský kmín
čerstvý zázvor
citronová šťáva
krájená rajčata (konzervovaná)
tamari (nebo sójová omáčka) - tamarindová pasta (já bych tam klidně dala jako náhradu sušené švestky
zeleninový vývar
himalájská sůl
cukr
kokosové mléko
kajenský pepř nebo chilli
kurkuma (nebo směs kari)
čerstvé bylinky na ozdobu
kardamom
česnek
olej
čerstvý zelený koriandr
Čočku propláchneme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Poté přidáme římský kmín a najemno nastrouhaný zázvor. Přidáme čočku, krájená rajčata a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není čočka měkká. Doladíme dle vlastních chutí tamari, pepřem, solí, šťávou z citrónu, případně přidáme ještě zázvor nebo kardamom. Úplně nakonec zjemníme kokosovým mlékem. Pokud chceme polévku krémovou – rozmixujeme ji. Podáváme s čerstvými bylinkami. Na ozdobu můžeme ještě posypat hoblinkami sušeného kokosu a černým sezamem.