Re: Spojená kuchařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 02.04.2018 13:44

Indická polévka z červené čočky se zázvorem a kokosovým mlékem

 

červená čočka

cibule (červená i žlutá)

římský kmín

čerstvý zázvor

citronová šťáva

krájená rajčata (konzervovaná)

tamari (nebo sójová omáčka) - tamarindová pasta (já bych tam klidně dala jako náhradu sušené švestky

zeleninový vývar

himalájská sůl

cukr

kokosové mléko

kajenský pepř nebo chilli

kurkuma (nebo směs kari)

čerstvé bylinky na ozdobu

kardamom

česnek

olej

čerstvý zelený koriandr

 

Čočku propláchneme a necháme okapat. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a rozmačkaný česnek. Poté přidáme římský kmín a najemno nastrouhaný zázvor. Přidáme čočku, krájená rajčata a zalijeme vývarem. Vaříme, dokud není čočka měkká. Doladíme dle vlastních chutí tamari, pepřem, solí, šťávou z citrónu, případně přidáme ještě zázvor nebo kardamom. Úplně nakonec zjemníme kokosovým mlékem. Pokud chceme polévku krémovou – rozmixujeme ji. Podáváme s čerstvými bylinkami. Na ozdobu můžeme ještě posypat hoblinkami sušeného kokosu a černým sezamem.

 

Galerie:
29595395_10209611896448441_7830310417785792631_n.jpg 29695442_10209611897568469_5334037782767326644_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 17:55
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska/read.php?1,718785,1489806#msg-1489806