Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 15.02.2018 16:50

Čokoládová bábovka s podmáslím

(zdroj prozeny.cz)

 

3 vejce

hrnek (250 ml) cukru krupice

½ lžičky soli

hrnek slunečnicového oleje

¾ hrnku holandského kakaa

hrnek podmáslí

2,5 hrnku hladké mouky

vrchovatou lžičku jedlé sody

¾ hrnku silné kávy

 

Na polevu (lze vynechat): 

100 g hořké čokolády

2 lžíce másla

malou silnou kávu (50 ml)

 

Troubu vyhřejte na 180 °C. Vejce a cukr šlehejte elektrickým šlehačem asi dvě minuty doběla, vmíchejte sůl, olej a kakao (pracujte ve vysoké nádobě, aby těsto nestříkalo kolem) a nakonec zapracujte i podmáslí, mouku, sodu a kávu. Vlijte do bábovkové formy (silikonovou nemusíte, ale klasickou vymažte máslem a vysypte hrubou moukou) a pečte přibližně hodinu, nebo až je špejle zapíchnutá do těsta po vytažení suchá. Nechte asi půl hodiny vychladnout ve formě a poté vyklopte. Vychladlou bábovku zdobte polevou z čokolády rozpuštěné s máslem a zředěné kávou.

 

Galerie:
aseyb.jpeg ulgyc.jpeg
Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 13:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1483298#msg-1483298