Velikonoční dobrůtky s recepty

Autor: kubka, Datum: 04.03.2017 17:28

Hlavička

9 rohlíků, 3/4 kg uzeného masa ( např. krkovice + bůček), 9 vajec, 200g másla, 1/2 l mléka, 200ml vývaru z uzeného masa, sůl, mladé kopřivy, mletý pepř, mletý muškátový oříšek

Den předem nakrájíme rohlíky na kostičky a necháme volně ležet aby oschly. Také den předem uvaříme uzené maso. Druhý den nakrájíme maso na kostičky. Našleháme máslo se solí a postupně zašleháváme žloutky. Kopřivy spaříme ve vroucí osolené vodě, ihned slijeme a prolijeme studenou vodou. Nakrájíme nadrobno. Kostičky rohlíků rychle promícháme s vývarem a mlékem. Přidáme našlehané máslo se žloutky, koření, maso a kopřivy. Nakonec zlehka zamícháme sníh.
Upečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů. Podáváme se salátem.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 21:52
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/velikonocni-dobrutky-s-recepty/read.php?1,1430213