Majonézové koláčky
Kvásek = 15lžiček cukru krystal, 1/4 l vlažného mléka, 2 kostky droždí, několik lžicmouky z níže uvedeného množství.
50 dkg polohrubé mouky
1 malá majolka (125 ml)
1/8 l stolního oleje
1-2 vejce (lépejedno a jeden žloutek)
špetka soli
1/2 prášku do pečiva
Těsto se nenechává kynout, hned po zpracování se vyválí placka, ze které se vykrajují koláčky. Pokud je těsto lepivé, přidej mouku. Přeneseš na plech, uprostřed uděláš důlek na náplň. Okraje pomažeš rozšlehaným vejcem.
Po upečení koláčků je hned ještě na plechu potíráš horkým rozpuštěným máslem s rumem a obaluješ v moučkovém cukru s vanilkovým cukrem.
Náplň libovolná dle chuti.