Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 24.07.2016 18:32

LÍVANEČKY

(trochu jinak)

 

mléko

ječná mouka

ovesné vločky (prodávají se jemné, ty normální trochu podrtím v choperu - mám na mysli tenhle přístroj http://www.tvproducts.cz/cz/detail/Super-Choper)

droždí

trošku cukru

špetka soli

 

Množství surovin nepíšu, protože to dělám od oka. Na litr mléka jsem dala 1 kostičku droždí. Pak tam zašlehám mouku a vločky, až mám pocit, že je těsto tak akorít husté. Na lívance se dělá spíš řidší. Do těsta dávám i jedno vejce, ale myslím, že to nemá žádný zvláštní význam. Když ho vynechám, je těsto vpodstatě stejné.

 

Naše babičky dělaly lívance z ječné mouky, mají takovou sladší jemnější chuť. Vločky můžete vynechat, ale s nimi je to o fous větší příděl živin.

Buď je klasicky potřu rozpuštěným máslem a posypu cukrem smíchaným se skořicí, nebo je odzobím jako vdolečky - tedy džemem, strouhaným tvarohem a zakysankou, ev. šlehačkou.

 

Galerie:
dsc_0421.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 11:32
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1390944#msg-1390944