Těsto
100 g hladké mouky 100 g špaldové mouky 100 g tuhého másla 50 g moučkového cukru 2 lžíce studené vody 1 vejce špetka soliNáplň
350 ml mléka 100 g bílého tvarohu 30 g třtinového cukru 1 vanilkový pudink 1 vejce rebarborové řapíky v množství dle velikostiDrobenka
40 g třtinového cukru 40 g polohrubé mouky 30 g máslaDo mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a na kousky nakrájené máslo. Přikápneme vodu a vyklepneme sem i vejce. Z připravené směsi zaděláme rychlostí blesku těsto. Práci nám může urychlit kuchyňský robot. Zadělané těsto zabalíme do mikrotenu a odložíme do lednice aspoň na půl hodiny.
Do kastrolu vylijeme mléko, trochu si necháme v hrnečku stranou na smíchání s cukrem a pudinkovým práškem. Mléko v kastrolu zahříváme a když je horké, vylijeme do něm rozmíchaný pudink. Svaříme do husta. Hotový pudink necháme vystydnout za občasného zamíchání (aby se neutvořil škraloup). Když je pudink vlažný, přimícháme do něj tvaroh a vejce.
Z rebarborových řapíků sloupneme vrchní slabou slupičku a nakrájíme je na centimetrové plátky.
Připravíme si drobenku z cukru, mouky a másla. Prsty vše spojíme do polosypké hmoty.
Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto z lednice natlačíme do korpusu, zvedneme okraje asi do 3 cm výšky. Dno těsta propícháme vidličkou a nalijeme na něj pudink. Na pudink rozvrstvíme kousky rebarbory a posypeme žmolenkou.
Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 30-35 minut.