Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: gabca, Datum: 22.05.2016 21:34

Křehký koláč s rebarborou a pudinkem

Na koláč o průměru 28 cm budeme potřebovat:

Těsto

100 g hladké mouky 100 g špaldové mouky 100 g tuhého másla 50 g moučkového cukru 2 lžíce studené vody 1 vejce špetka soli

Náplň

350 ml mléka 100 g bílého tvarohu 30 g třtinového cukru 1 vanilkový pudink 1 vejce rebarborové řapíky v množství dle velikosti

Drobenka

40 g třtinového cukru 40 g polohrubé mouky 30 g másla

Postup:

Do mísy nasypeme mouku, cukr, sůl a na kousky nakrájené máslo. Přikápneme vodu a vyklepneme sem i vejce. Z připravené směsi zaděláme rychlostí blesku těsto. Práci nám může urychlit kuchyňský robot. Zadělané těsto zabalíme do mikrotenu a odložíme do lednice aspoň na půl hodiny.

Do kastrolu vylijeme mléko, trochu si necháme v hrnečku stranou na smíchání s cukrem a pudinkovým práškem. Mléko v kastrolu zahříváme a když je horké, vylijeme do něm rozmíchaný pudink. Svaříme do husta. Hotový pudink necháme vystydnout za občasného zamíchání (aby se neutvořil škraloup). Když je pudink vlažný, přimícháme do něj tvaroh a vejce.

Z rebarborových řapíků sloupneme vrchní slabou slupičku a nakrájíme je na centimetrové plátky.

Připravíme si drobenku z cukru, mouky a másla. Prsty vše spojíme do polosypké hmoty.

Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto z lednice natlačíme do korpusu, zvedneme okraje asi do 3 cm výšky. Dno těsta propícháme vidličkou a nalijeme na něj pudink. Na pudink rozvrstvíme kousky rebarbory a posypeme žmolenkou.

Pečeme v troubě vyhřáté na 180 st. C 30-35 minut.

 

Galerie:
dsc03438 (3).jpg dsc03452 (7).jpg dsc03441 (2).jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 17:54
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1378044#msg-1378044