Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 03.11.2015 07:58

Pálivá chilli omáčka

 

300 g chilli papriček

4 stroužky česneku

4 lžíce hnědého cukru

1.5 lžičky soli

80 ml octa (vinného nebo jablečného)

 

Papričky omyjte, odřízněte jim stopky a z poloviny odstraňte i zelenou část. Ta dodá omáčce zajímavou chuť, takže ji klidně nechte na všech papričkách, ušetříte si tím práci.

Pokrájejte na menší kusy a přesuňte spolu s nasekaným česnekem, solí a cukrem do mixéru. Promixujte a přilejte 50 až 150 ml vody, aby se směs hezky propojila – záleží na šťavnatosti vašich papriček. Rozmixujte na co nejjemnější směs, přendejte do skleněné nádoby, přetáhněte folií a nechte alespoň 5 až 7 dnů na teplém a tmavém místě kvasit.

Zkvašenou směs znovu promixujte s octem a propasírujte přes sítko do vyčištěných sklenic. Hotová omáčka vám v lednici vydrží až několik měsíců, jen si dávejte pozor, abyste ji nabírali čistými příbory.

 

Galerie:
_dsc8788.jpg _dsc8807.jpg _dsc8840.jpg _dsc8843.jpg _dsc8849.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 09:34
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1336080#msg-1336080