Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 28.09.2015 19:33

Marmeláda z černého bezu

Marmeláda (nebo povidla) z černého bezu

 

500g bezinek

500g očištěných jablek

400g cukru

citrónová šťáva podle chuti

rum podle chuti

 

1.Bezinky omyjeme a v hrnci smícháme s očištěnými jablky.

2.Směs na mírném plameni rozvaříme (bezinky s jablky můžeme ze začátku trochu podlít vodou nebo rozmačkat).

3.Jakmile je ovoce rozvařené přepasírujeme jej přes síto, vrátíme do hrnce a redukujeme do požadované hustoty.

Jablka obsahují mnoho pektinu, takže musíme počítat s tím, že marmeláda hodně ztuhne.

Celková doba vaření je u marmelády asi 20 minut, u povidel asi 60 minut.

4.Marmeládu nalijeme do čistých sklenic, které obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.

Sklenice můžeme také zavařit (to uděláme tak, že sklenice dáme do kastrůlku, doplníme vodu, aby byly napůl

ponořené a pod poklicí vaříme asi 30 minut).


Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 12:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1327858#msg-1327858