Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 31.08.2015 04:39

ŠVESTKOVÁ POVIDLA (bez míchání)
Autor: naba

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

2 kg švestek

2 lžíce octa

0,5 kg cukru- krystal či krupice

4-6ks celé skořice (je to jedno balení z Vitany)

6ks badyánu (může i nemusí být)

1 lžíčka hřebíčku

4 lžíce rumu

POSTUP PŘÍPRAVY

Švestky vypeckujeme, pokapeme octem tak, aby se dostal všude.-) a spolu s kořením dáme na pekáč do trouby péci na 225 `C a to na 30 minut. poté přidáme polovinu cukru a bez míchání vrátíme do trouby. po 15 minutách znovu na plech nasypeme zbytek cukru opět bez míchání směsi! a opět pečeme 15 minut. Poté vyjmeme a vytáhneme ze směsi koření(občas se hřebíček hůře hledá ale není to na škodu, dodává postupně dále patřičné aroma, pak přidáme rum a směs rozmixujeme v mixeru- možno tyčový popř. klasický, pak plníme do skleniček, uzavřeme a posléze obrátíme dnem vzhůru. Povidla jsou naprosto vynikající !!!!Neváhejte a vyzkoušejte nebudete litovat. kdo má rád více kořeníčka, doporučuji při plnění skleniček přidat kousek celé skořice i kousek badyánu, postupně aroma uvolňuje a povidla jsou mnohem výraznější :-)

 

Galerie:
001.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 15:29
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1320521#msg-1320521