Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 31.08.2015 04:19

BEZINKOVÉ ŽELÉ
(kuchařka ze Svatojánu)
2,5 kg zralých bezinek dáme do velkého hrnce a promícháme s 1, 25 kg třtinového cukru. Necháme do rána odstát a rozmixujeme tyčovým mixérem. Propasírujeme přes síto a měli bychom mít cca 2,5 l husté šťávy. Přidáme ...3 lžíce čerstvé zázvorové šťávy (nastrouháme zázvor a vymačkáme) a lžičku skořice. Do hrnce ke šťávě vložíme 4 tyčinky agaru (15 g) a necháme hodinu nabobtnat, občas promícháme.
Přivedeme k varu a vaříme pár minut, dokud se agar úplně nerozpustí. Nalijeme do horkých vyvařených skleniček, zavíčkujeme a necháme vychladnout dnem vzhůru. Toto želé si uchovává všechny léčivé vlastnosti bezinek.

 

Galerie:
10675521_788889887828889_8472026227628758068_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 15:02
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1320518#msg-1320518