Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 27.08.2015 16:41

Naložená pečená rajčata s tymiánem a česnekem


Suroviny:

2 kg rajčat

utřený česnek

tymián

sůl

olivový olej

 

Postup:

Můžete se rozhodnout, zda nakládaná rajčata budete chtít ve slupce, či nikoliv. Pokud ne, pak nakrojíme rajčata kolem dokola, vložíme na dvě minuty do vroucí vody, vyjmeme a vložíme do studené vody. Pak půjdou slupky krásně odloupnout. Rajčata nakrájíme na půlky, vyskládáme na pekáč středy rajčat nahoru a pečeme v troubě 40 minut na 180 stupňů. Pak na ně poklademe utřený česnek, posolíme a zasypeme nasekaným tymiánem. Pak vždy k sobě přiložíme 2 půlky, čímž rajče uzavřeme a vyskládáme poměrně natěsno do sklenice. Zalijeme olivovým olejem až po vrch a dáme do lednice.


Více na: [www.tchiboblog.cz]

 

Galerie:
mg_2854.jpg mg_3054.jpg mg_3074.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 06:05
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1319851#msg-1319851