Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 27.08.2015 10:32

Chutney

1 kg švestek (mohou být i "špendlíky", blumy ap.)

6 jablek (nakrájet, neloupat)

3 cibule (nakrájet na kusy)

15 dkg cukru

1 lžička soli

1 lžička mletého zázvoru (já bych asi dala čerstvý, strouhaný)

1,5 lžičky skořice

1,5 lžičky pepře

15 hřebíčků

trochu octa (dle chuti)

 

Švestky, jablka a cibuli malinko podlít a chvílu podusit, rozmixovat, přidat koření a opět dusit. (hřebíček dát buď mletý nebo pak vyndat), nakonec přidat ocet a 15 minut ve skleničkách sterilovat.

 

Není to můj recept, ale vypadá zajímavě, tak ho sem dávám.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 19:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1319721#msg-1319721