Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 27.08.2015 10:28

Ostré rajčatové čatní

Autor: Mona

2kg zralých rajských

2lžíce rozinek

2stroužky česneku

1 cibule

1lžička mletého zázvoru

1,5dl octa

300g cukru

1/2lžičky mletého kardamonu

sůl, chilli, 2 bobkové listy, 1hřebíček

Rajčata ponoříme na 10sekund do vařící vody, oloupáme a drobně nakrájíme. Přidáme rozetřený česnek, zázvor, drobně nakrájenou cibuli a dusíme, až zelenina změkne. Přidáme ocet, cukr, rozinky, kardamon, sůl, chilli, bobkový list a utlučený hřebíček. Za stálého míchání dusíme, až čatní zhoustne. Dochutíme a plníme do skleniček.

 

 

Rajčatové čatní s vínem

1,5kg zralých rajčat

300g červených cibulí

3 zelené papriky

3 stroužky česneku

1dl červeného vína

cukr, sůl

Rajčata, cibule a papriky rozložíme na plech a v horké troubě pečeme, až se rajčata zkrabatí a cibule a papriky trochu změknou. Rozpečenou zeleninu oloupáme a společně s česnekem a vínem rozmixujeme. Mírně osladíme, osolíme, podle chuti přidáme několik kapek octa a za stálého míchání krátce podusíme, až čatní trochu zhoustne. Horké naplníme do skleniček, přiklopíme kovovými víčky a sterilizujeme 25-30min při 90stupních.


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 20:03
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1319717#msg-1319717