Re: Spojená kuchařka weekovská - džemy, čatný, kečupy ap.

Autor: SPIKE, Datum: 27.08.2015 10:26

Červené svinstvo ( RELISH)

Autor: drahus

 

50 dkg velkých cibulí nakrájíme na proužky

30 dkg paprik (na barvě nezáleží.) nakrájet na nudličky

Dohromady osmahneme na olivovém oleji.

Přidáme:

2 vrchovaté kávové lžičky sladké papriky

50dkg marmelády (rybízová, meruňková)

2 krabice konzervovaných loupaných rajčat (jedna krabice má 1/2 kg)

1/2 palice česneku prolisovat

sůl, pepř, oregano nebo tymián

1dcl vinného octa

rozdrcené sušené feferonky - dle chuti

2 lžíce medu nebo 2 vrchovaté lžíce cukru

hrst rozinek

 

Když je cibule zesklovatělá, přidáme vinný ocet a následně ostatní ingredience a za stálého míchání pomalu dusíme, až do požadované hustoty hmoty.

 

Když je třeba marmeláda málo sladká, dáme cukru víc...... Prostě dochutit podle sebe


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 14:26
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska-dzemy-catny-kecupy-ap/read.php?1,1319712,1319714#msg-1319714