Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 15.05.2015 08:15

REVEŇOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU A HROZINKAMI


těsto

250g reveně

200g cukru

125g bílého jogurtu

1 vejce

3 lžíce oleje

100g hrozinek

1 lžičku prdopeče

1 lžičku jedlé sody

100g celozrnné špaldové mouky

100g bílé hladké mouky

 

drobenka

50g polohrubé mouky

25g ovesných vloček

50g cukru

lžička skořice

50g másla

 

 

Reveň oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme s cukrem.

Necháme odstát, aby reveň pustila šťávu, a zatím uhněteme drobenku.
Do mísy s revení vmícháme jogurt, vejce, olej, hrozinky, prdopeč, jedlou sodu, špaldovou a bílou mouku.
Hlubší koláčovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a rozprostřeme do ní těsto. Posypeme drobenkou a pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Špejle zapíchnutá do těsta se nesmí lepit. Necháme zchladnout a krájíme.

 

Galerie:
10277888_727362653981613_3577112326947542124_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 06:19
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1289335#msg-1289335