REVEŇOVÝ KOLÁČ S DROBENKOU A HROZINKAMI
těsto
250g reveně
200g cukru
125g bílého jogurtu
1 vejce
3 lžíce oleje
100g hrozinek
1 lžičku prdopeče
1 lžičku jedlé sody
100g celozrnné špaldové mouky
100g bílé hladké mouky
drobenka
50g polohrubé mouky
25g ovesných vloček
50g cukru
lžička skořice
50g másla
Reveň oloupeme, nakrájíme na kousky a promícháme s cukrem.
Necháme odstát, aby reveň pustila šťávu, a zatím uhněteme drobenku.
Do mísy s revení vmícháme jogurt, vejce, olej, hrozinky, prdopeč, jedlou sodu, špaldovou a bílou mouku.
Hlubší koláčovou formu vymažeme a vysypeme hrubou moukou a rozprostřeme do ní těsto. Posypeme drobenkou a pečeme 30 až 40 minut v troubě vyhřáté na 200 stupňů. Špejle zapíchnutá do těsta se nesmí lepit. Necháme zchladnout a krájíme.