Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 15.05.2015 07:57

KYNUTÝ KOLÁČ s tvarohem a rebarborou


těsto:

250 g polohrubé pšeničné mouky

250 g celozrnné pšeničné mouky

100 g cukru krupice

100 g másla

půl sáčku instantních kvasnic

1 žloutek

250 ml mléka

sůl, citronová kůra


náplň a drobenka:

4-6 řapíků rebarbory

500 g měkkého tvarohu

100 g cukru krupice

1 vejce

1 šálek hrubé mouky

půl šálku jemných ovesných vloček

1 šálek cukru krupice

1 vanilkový cukr

150 g másla

1 lžička skořice

 

Do poloviny vlažného mléka zamícháme kvasnice, dvě lžíce mouky a lžíci cukru a necháme vzejít.

V míse smícháme mouku, cukr, rozpuštěné máslo, žloutek, špetku soli a citronové kůry se zbytkem mléka a vzešlým kváskem.

Vypracujeme hladké těsto. Mísu překryjeme čistou utěrkou a dáme na teplé místo kynout, až se objem těsta zdvojnásobí.

Rebarborové řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme asi na centimetrové kousky.

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem nebo plech vyložíme papírem na pečení.

Zapneme troubu na 180 stupňů.

Ve druhé míse smícháme tvaroh, cukr a vejce.

Drobenku připravíme z hrubé mouky, vloček, cukru, másla a skořice.

Vykynuté těsto rozprostřeme na připravený plech, potřeme je tvarohovou směsí, poklademe kousky rebarbory, které můžeme ještě trochu posypat cukrem, a posypeme drobenkou.

Pečeme v předehřáté troubě do růžova

Upečený koláč necháme na plechu zchladnout, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na díly a podáváme.


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 01:10
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1289333#msg-1289333