DROBENKOVÝ KOLÁČ s tvarohem a rebarborou
drobenkové těsto:
150 g polohrubé mouky
100 g jemných ovesných vloček
100 g cukru krupice
100 g másla půl prášku do pečiva
1 žloutek
2 lžíce mléka
náplň:
4-6 řapíků rebarbory
500 g měkkého tvarohu
100 g cukru krupice
1 vejce
1 vanilkový cukr
Rebarborové řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme asi na centimetrové kousky.
Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou - nebo plech vyložíme papírem na pečení.
Zapneme troubu na 180 stupňů.
Do mísy dáme mouku, vločky, prášek do pečiva, cukr, máslo, žloutek a mléko a vypracujeme drobenku. Ve druhé míse promícháme tvaroh, cukr a vejce. Polovinu drobenky rozložíme na připravený plech, potřeme ji tvarohovou náplní a posypeme nakrájenou rebarborou, kterou posypeme jedním vanilkovým cukrem. Překryjeme druhou polovinou drobenky a dáme do předehřáté trouby upéct do růžova.
Po upečení necháme koláč na plechu úplně vychladnout, jinak se špatně krájí a podává. Vychladlý koláč posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na díly a podáváme.