Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 15.05.2015 07:48


REBARBOROVÝ KOLÁČ s ovesnými vločkami

 

(na fotce je kromě rebarbory ještě josta)

 

 

4-6 řapíků rebarbory (podle velikosti)

250 ml polohrubé pšeničné mouky

250 ml celozrnné pšeničné mouky

hrst jemných ovesných vloček (nemusí být)

250 ml cukru krupice

250 ml mléka

2 vejce

2 lžíce oleje (nebo rozpuštěného másla)

1 prášek do pečiva

špetka soli mletá skořice a vanilkový cukr tuk a hrubá mouka nebo strouhanka na plech

 

Rebarborové řapíky omyjeme, oloupeme a nakrájíme asi na centimetrové kousky.

Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou nebo strouhankou - nebo plech vyložíme papírem na pečení.

Zapneme troubu na 180 stupňů.

V míse smícháme obě mouky, vločky, prášek do pečiva a cukr.

Pak přidáme mléko, vejce a olej a vše dobře promícháme.

Těsto nalijeme na připravený plech, poklademe nakrájenou rebarborou, posypeme trochou skořice a vanilkovým cukrem. Pečeme v předehřáté troubě do růžova - upečení můžeme také vyzkoušet s pomocí špejle (zapíchneme ji do koláče a pokud je po vytažení čistá, tak je koláč upečen).

Po upečení necháme koláč vychladnout na plechu, posypeme moučkovým cukrem, nakrájíme na díly a podáváme k odpolední kávě nebo kakau.

 

Galerie:
dsc_0927.jpg dsc_0929.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 05:15
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1289328#msg-1289328