Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: cancourek, Datum: 23.02.2015 09:12

Domácí housky

500g hladké mouky (je možno 250g hladké,250g celozrnné)

50g sádla

půl kostky droždí

375ml vody (ideálně perlivé)

12g soli

půl lžičky cukru

Klasika - nechat vzejít kvásek,uhňácat těsto,nechat vykynout. Při prvním pečení jsem udělala housek osm, ale byly dost velké, proto je lepší těsto rozdělit na cca 12 dílů,to je pak houska tak akorát winking smiley

Potřít buď bílkem, žloutkem,nebo slanou vodou - já potřela bílkem. Posypat čím máte rádi - hrubou solí,mákem,sezamem...

 

Galerie:
dscn3535.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 08:25
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1260450#msg-1260450