Re: Spojená kuchařka weekovská

Autor: Frantisek, Datum: 04.02.2015 09:32

Obdržel jsem tento recept na pizzu,ale nezkoušel jsem jej ještgě. Kdo bude prga ??!! grinning smiley grinning smiley

 

Těsto na pizzu- recept z Itálie

-----------------------------------------------------------
Recept na pizzu se severni Italie,nakynulo za 20 minut
Do velké mísy si dáme 3 plné hrnky hladké mouky, do mouky bokem zahrabeme 3 lžičky soli, vprostřed uděláme důlek, kam dáme 1 lžíci cukru a na to rozdrobíme 42 g kvasnic, zalijeme 1 hrnkem teplé vody a jemně promíchneme, dáme na teplé místo, udělá se nám během pár minut kvásek (bude to nabublaný), přidáme 2 lžíce oleje a vše promícháme a vypracujeme těsto, které dáme na teplé místo kynout, např. do mísy... s vodou , postavíme mísu s těstem, nebo do teplé trouby. Po vykynutí rozdělíme na 2 plechy.
Těsto rozválíme na tenký plát asi na 2-4mm,podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme -jemně, posypeme bazalkou-výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min. / nesmí být tmavá/.
Tento recept je originál z pizzerei v Udine v Severní Itálii. Hlavně nikdy nepoužívejte lístkové těsto a kečup!! Dobrou chuť!


Vytisknuto z www.week.cz dne 28.04.2024 10:32
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-kucharka-weekovska/read.php?1,718785,1254043#msg-1254043