Pařížské tyčinky ( Hrníčková kuchařka)
3/4 hrnku hl.mouky
1 hrnek moučkového cukru
3/4 hrnku nahrubo nasekaných ořechů
1/2 nastrouhaných ořechů
1 lžíce ztuženého tuku
1 kostka másla
6 bílků
Tuk a mouka na vysypání plechu (dávám pečící papír a zvedám okraje)
Poleva:
1 hrnek mouč.cukru
štáva z 1 pomeranče (dávám i trochu jemně nastrouhané kůry)
Cukr s cukrem utřeme do husté polevy.
Postup:
Máslo, tuk a cukr utřeme do pěny. Přisypeme nasekané i nastrouhané ořechy, mouku a nakonec pevně ušlehaný sníh z bílků.
Těsto nalijeme na připravený plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut (až plát zrůžoví) Upečený, ještě teplý plát polijeme připravenou polevou.
Po vychladnutí krájíme ostrým nožem na proužky.