Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

Autor: SPIKE, Datum: 11.12.2014 07:55

PODVODNICE

 

 

50 dkg hladké mouky

40 dkg másla

1 šlehačka

 

Hned zpracovat, vykrajovat tvary, horké obalit v moučkovém cukru.

Dělá se to dobře a rychle to přibývá (a je to dobré)

 

OBDOBA S VÍNEM

Na 2 plechy budete potřebovat :
250g hladké mouky
220g másla
lahev bílého vína

1) Máslo smíchejte s moukou.
2) Otevřete lahev vína.
3) Odlijte 2 deci vína do skleničky a zbytek vypijte.
4) Ze skleničky odeberte 5 lžic vína a dejte do těsta, zbytek taky dopijte.
5) Vypracujte těsto a dejte na půl hodiny do ledničky.
6) Vykrájejte tvary (nejlépe soby!) a dejte péct na deset minut, 180 stupňů.
7) Ještě horké obalujte v moučkovém cukru.

 

zdroj http://eatandrunandlove.blogspot.cz/2013/12/vanocni-peceni-vinne-cukrovi.html

Podle mojí kamarádky dělá tento poměr a jsou fakt neskutečně dobrý:

250g masla
250g hladky mouky
5 lzic bileho vina



Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 16:50
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska-vanocni/read.php?1,1234042,1236228#msg-1236228