Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

Autor: SPIKE, Datum: 10.12.2014 21:20

ŽLOUTKOVÉ CUKROVÍ Z AMONIA (od Majky)

3 žloutky
15 dkd moučkového cukru
1 kávová lžička amonia (rovná)

Třeme asi 20 minut

Přikryjeme mokrou utěrkou a necháme do druhého dne v chladu
Potom přidáme:

15 dkg cukru
2 malé hrsti hl. mouky

Zpracujeme na vále těsto, vykrajujeme tvary a pečeme v mírné troubě na plechu vymazaném sádlem.
A VERZE BEZ AMONIA, MOŽNÁ LEPŠÍ

asi (60 ks)
Suroviny:
5 žloutků, 1 vejce, 28 dkg cukru moučky, sádlo na vymaštění formiček

Žloutky, vejce a cukru šleháme dokud hmota nezesvětlá a nenabude (asi 5 minut). Formičky vymažeme sádlem a cukrářským pytlíkem nebo lžičkou do něj nalijeme těsto. Formičky plníme asi do poloviny, protože těsto vyskočí. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C . Asi po 10 minutách nám těsto vyskočí, ztlumíme troubu na 60 – 50 °C a dosušíme (špičkou nože zkusím vyndat jednu a tak zjistím jestli jsou i ve spod hotové). Mám vyzkoušeno, že pokud jsou dobře upečené, je lepší je chvilku nechat chládnout a pak vydloubnout. Rozhodně nevyklepávat, jsou tenoučké a křehké, unitř duté.

 


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 07:43
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska-vanocni/read.php?1,1234042,1236096#msg-1236096