asi (60 ks)
Suroviny:
5 žloutků, 1 vejce, 28 dkg cukru moučky, sádlo na vymaštění formiček
Žloutky, vejce a cukru šleháme dokud hmota nezesvětlá a nenabude (asi 5 minut). Formičky vymažeme sádlem a cukrářským pytlíkem nebo lžičkou do něj nalijeme těsto. Formičky plníme asi do poloviny, protože těsto vyskočí. Plech vložíme do vyhřáté trouby na 150 °C . Asi po 10 minutách nám těsto vyskočí, ztlumíme troubu na 60 – 50 °C a dosušíme (špičkou nože zkusím vyndat jednu a tak zjistím jestli jsou i ve spod hotové). Mám vyzkoušeno, že pokud jsou dobře upečené, je lepší je chvilku nechat chládnout a pak vydloubnout. Rozhodně nevyklepávat, jsou tenoučké a křehké, unitř duté.