Šlehačkové cukroví (od Evči)
30 dkg hladké mouky
1 šlehačka 250 ml
1 omega
Udělat těsto, nechat odpočinout v lednici, vyválet, vykrájet, upéct, obalit v cukru a SEŽRAT(aspoň u nás)
Šlehačkové cukroví (od Ejky)
225 g hladké mouky
125 g Hery (nebo másla)
polovina šlehačky (100 g) (31% smetana)
Vše smícháme a vypracujeme těsto, nemusí se nechat uležet. Vyválíme na cca 3 mm silný plát a vykrajujeme libovolné tvary. Pekla jsem na 200 °C cca 5 minut a pak ještě 2 minuty se zaplým horkovzdušným programem (chytlo pěknou barvičku). Vlažné jsem obalovala v moučkovém cukru s vanilkovým. Někdo obaluje třeba ve skořicovém cukru. Čím teplejší se obaluje, tím více cukru se na něj nalepí.
Z tohohle množství mám cca 60 kousků. S těstem se mi dělalo úplně super a byla to fakt rychlovka
PODVODNICE (od SPIKE)
50 dkg hladké mouky
40 dkg másla
1 šlehačka
Hned zpracovat, vykrajovat tvary, horké obalit v moučkovém cukru.
Dělá se to dobře a rychle to přibývá (a je to dobré)