Re: Spojená pekařka weekovská - vánoční

Autor: SPIKE, Datum: 04.12.2014 18:56

Krém šlehaný nad párou (LadaB)

Do kastrolu dáme vařit trochu vody a připravíme si misku,která na něm bude pěkně sedět. (Já mám nerezovou,ale dnes jsou asi i plastové odolné.) Pozor, miska nesmí být ve vodě...musí být mezera mezi vodou a dnem misky. Nejdříve krátce rozšlehám žloutky s cukrem a pak postavím na kastrol s horkou vodou a šlehám do zhoustnutí. Hmota je teplá, ale nesmí být moc horká. Reguluju od oka,chvíli mám kastrol na ohni,chvíli odstavím. Až je krém dostatečně našlehaný a hustý, tak nechám trochu zchládnout a do vlažného zašlehám máslo. To je základní krém,do něj podle potřeby kafe, kakao,ořechy,rum. Pokud dělám jen čokoládový, tak šlehám lžíci kakaa rovnou ze žloutkama nad párou.

 

3 žloutky

3 lžíce cukru

3 lžíce horké vody

250g másla

Tu horkou vodu zašlehám po lžících hned po začátku,tak se začne dělat pěna.(po minutce šlehání)


Vytisknuto z www.week.cz dne 27.04.2024 14:11
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska-vanocni/read.php?1,1234042,1234068#msg-1234068