Re: Pečete domácí chléb?

Autor: SPIKE, Datum: 11.07.2014 07:57

Kuchařka ze Svatojánu

CELOZRNNÉ ROHLÍKY
V míse dobře promícháme 200 g žitné chlebové mouky, 500 g celozrnné pšeničné mouky, 300 g hladké bílé pšeničné mouky a dvě lžičky soli.
V kastrólku rozehřejeme 100 g másla, přilijeme 500 ml mléka, přidáme půl lžičky cukru, 20 g rozdrobeného droždí a metličkou rozšleháme.
Mléko s kvasnicemi nalijeme do mouky a uhněteme hladké těsto, které necháme zakryté pokličkou nebo potravinářskou fólií přes noc kynout.
Druhý den na vále prohněteme a rozdělíme na kousky. Z každého rozválíme trojúhelník, který smotáme, potřeme mlékem a posypeme mákem, kmínem, semínky, vločkami nebo jen hrubou solí.
Pečeme při 230 stupních asi 20 minut dozlatova

 

Galerie:
8742_461648287219719_1193072944_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 02:00
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pecete-domaci-chleb/read.php?1,1104,1179711#msg-1179711