Re: Pečete domácí chléb?

Autor: SPIKE, Datum: 11.07.2014 07:53

ROZMARÝNOVÝ CHLÉB
V míse promícháme 200 g pohankové mouky, 200 g celozrnné špaldové mouky, 100 g žitné chlebové mouky, lžičku soli, 5 g instantního droždí a dvě snítky rozmarýnu nasekané na drobno. Vmícháme tři lžíce panenského olivového oleje a 250 ml teplé (nikoli horké) vody. V míse zamícháme, vyklopíme na vál a rukama dobře zpracujeme pružné nelepivé těsto. Vrátíme ho do mísy, zformuje do boch...ánku, který potřeme olejem a dáme do tepla kynout na hodinu a půl. Vykynuté těsto na vále krátce prohněteme, opět zformujeme do hezkého bochníčku, nožem uděláme hluboký kříž a dáme péct do trouby vyhřáté na 230 stupňů v pekáčku nebo skleněné zapékací míse s poklicí. Po půl hodině poklici sejmeme a ještě asi 15 minut dopečeme bez ní.

 

Galerie:
10478432_759403777444167_1598657098652659689_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 02.05.2024 22:00
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pecete-domaci-chleb/read.php?1,1104,1179707#msg-1179707