Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: Majka, Datum: 09.06.2014 18:55

Francouzský rebarborový koláč


Těsto:

200 g hladké mouky

100 g cuktu

100 g másla nebo Hery

1 vejce

špetka soli

Odleženým těstem vyložíme formu, propícháme vidličkou a při teplotě 180 °C předpečeme

 

Náplň:

Rebarboru oloupeme a nakrájíme na kostky

Promícháme se 3 lžícemi třtinového cukru a trochou nastrouhaného zázvoru

Totot nasypeme na předpečený korpus a zalijeme:

3 vejce

70 g medu

trocha vanilky

200-250 ml jogurtu, kysané smetany nebo tvarohu, možno zkombinovat

1 lžíce maizeny nebo jakéhokoliv kukuřičného škrobu

Pečeme přibližně 30 až 40 minut, dokud zálivka neztuhne a těsto není upečené do zlatova.

 

Galerie:
dscn1403.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 17:35
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1164071#msg-1164071