Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 21.05.2014 08:25

REBARBOROVÝ KOLÁČ od Naby

 

Těsto:
250g. hladké mouky
150g. másla nebo hery
150g. moučkového cukru
4 vejce
4 lžíce smetany nebo jogurtu
1 vanilkový cukr
½ prášku do pečiva
Drobenka:
150g. hrubé mouky, 100g. másla, 100g. cukru krupice, trochu skořice na ovonění drobenky
Náplň:
Rebarbora, trochu van. pudinkového prášku a cukr( dala jsem třtinový).

2 tvarohy, 1 krémová kysaná smetana, 1 žloutek, moučkový cukr.

Postup přípravy receptu

Nejprve si připravíme rebarboru. Oloupeme ji a nakrájíme na asi centimetrové kousky.
Rozpustíme si kousek másla a rebarboru na něm podusíme asi tak 5 minut. Přidáme cukr podle chuti a vmícháme pudinkový prášek na zahuštění. Rebarbora totiž pustí šťávu, tak aby to nebylo moc řidké. Dala jsem ještě zlaté hrozinky ale nemusí být.
Dáme zchladnout.

Připravíme si předem také tvarohovou náplň:
Tvarohy rozšleháme s moučkovým cukrem, přidáme žloutek a nakonec zakysanou smetanu. Dáme také do chladna.

Pokud máme vše vychlazané tak se dáme do přípravy těsta na koláč:
Utřeme tuk s cukrem a postupně zašleháme žloutky a vanilkový cukr. Do žloutkové směsi vmícháme mouku prosetou s práškem do pečiva, smetanu nebo jogurt a nakonec po částech opatrně ušlehaný sníh.
Těsto rozetřeme na vymazaný a hr.moukou vysypaný hlubší pekáč a lžící klademe kopečky tvarohové náplně, kterou po těstě opatrně rozprostřeme. Na tvaroh stejným způsobem klademe rebarboru a také opatrně rozprostřeme. Nakonec hustě posypeme drobenkou.
Pečeme na 180°C ( horkovzdušná trouba na 170°C) asi 35 – 40 minut.

Poznámka

Další možnost je použít 2 koláčové formy f 30cm. Dobrou chuť :-)))

 

Galerie:
kolac-s-rebarborou-a-tvarohem-8270.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 18:33
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1152402#msg-1152402