Re: Pečete domácí chléb?

Autor: SPIKE, Datum: 29.03.2014 19:58

Zajímavý tip na chléb od kuchařky ze Svatojánu
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
KVÁSKOVÝ CHLEBA S ČERVENOU ŘEPOU
V míse promícháme 100 g žitné mouky, 150 g celozrnné špaldové mouky, 250 g hladké bílé mouky, lžičku soli a lžičku fenyklu. 25 g žitného kvásku smícháme s jednou malou, najemno nastrouhanou červenou řepou a doplníme syrovátkou do 500 ml. Vlijeme k mouce a umícháme těsto, které necháme zakryté v míse 12 hodin kynout v teplé místnosti. Vykynuté těsto vyklopíme pomocí... stěrky na dobře pomoučený vál a několikrát rychle přeložíme, těsto je řidší, musíme pracovat obratně. Zformujeme do bochánku a necháme na vále 15 minut odpočívat. Chlebovou formu vymastíme máslem a těsto do ní narovnáme, posypeme semínky, mokrou dlaní upěchujeme a necháme dvě hodiny v mikrotenové tašce dokynout. Pečeme v troubě vyhřáté na 230 stupňů 35 - 45 minut, potom chleba vyklopíme na plech a spodní stranou vzhůru ho ještě 10 – 15 minut dopečeme. Necháme vychladnout na mřížce. Nejlepší je s bylinkovým sýrem.

 

Galerie:
10155990_704211499630062_639399370_n.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 06.05.2024 01:09
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pecete-domaci-chleb/read.php?1,1104,1125333#msg-1125333