Re: Pečete domácí chléb?

Autor: SPIKE, Datum: 18.03.2014 09:28

Já mám taky zaděláno, kvásek nebyl nějak divoký, tak to nechám kynout až do odpoledne, protože teď jedu pryč. Žádné vedro doma nemám, bude to i v bytě kynout pomalu. Jen se musím dokopat k tomu, abych chleba pěkně nařízla. Většinou na to zapomenu a pak mám ty praskliny "neřízené" a tedy ne tak pěkné jako Hanule.

Žita mám v kvásku docela dost, ale chléb nemám nějak moc "mokrý" (já moc nemusím ty tzv. mokré buchty a tedy ani chléb). U kamarádky jsem jedla i čistě žitný chléb a nebylo to s tou mokrostí tak zlé. Před pár dny jsem dělala kváskové placky a byly dobré. To se dá žitný kvásek a zadělá se cizrnovou moukou, trošičku soli a nahrubo nastrouhaná mrkev. Pekla jsem to na suché pánvi (těsto se lepilo, pracně jsem ho na pánev roztahovala mokrou lžicí, ale při pečení se nepřichytávalo). Placky jsem nazdobila jako vdolky a byly moc dobré, ale dají se jíst i jen tak suché třeba k zeleninovému salátu, nebo se můžou namazat něčím slaným, základ není výrazný, tak je to variabilní co do využití.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 06:06
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pecete-domaci-chleb/read.php?1,1104,1120319#msg-1120319