Re: Tipy a fígle do kuchyně

Autor: Anavi, Datum: 08.03.2014 20:18

Artur, na radu jedné hodně staré tety dělám už léta řízky následovně (pokud to stihnu). Den předem naklepu osolím, obalím v hladké mouce a naložím do rozšlehaného vajíčka. Druhý den už jen obalím ve strouhance a šup s tím na pánev. Jsou křehčí, krásně proleželé, dobře nasolené mls smiley mls smiley mls smiley Téměř nedělám jinak.

Arturka napsal(a):

Maso na řízky si večer naklepu a zhehka osolím. Opatlám olejem a nechám v lednici uležet. řízky jsou pak měkké, člověk nemusí mít strach, že by je neprosmažil. A hlavně, není nutno smažit do černa, jen do pomalu do zlatova.

Zkušené kuchařky to znají, pro ně žádná novinka, to je spíš pro ty mladší, kteří se s masem trápí.


Vytisknuto z www.week.cz dne 03.05.2024 06:01
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-tipy-a-figle-do-kuchyne/read.php?1,993,1116862#msg-1116862