Ještě k té troubě, Marjánko:
Nevím, čemu říkáš u té své horkovzduch, ale pokud zadnímu kruhovému tělesu s ventilátorem, potom pokud vyhřeješ troubu jím, teplotu tam třebas máš, jenomže přepnutím na klasiku horního/dolního tělesa jej vypínáš a ta dvě, která mají následně péci, se ve skutečnosti teprve začínají nahřívat, což je, mohu potvrdit, opravdu špatně. Původní těleso zchládá a nově nastartovaná telotu nemají dosaženu. Výsledná teplota v troubě je tudíž určitě podstatně nižší a ten vliv na výsledek je značný .
A asi jsem ještě měla napsat, že jsem nikdy nejedla žádné jiné kváskové pečivo nežli své vlastní produkce, tudíž nemám reprezentativního srovnání, leč domnívám se, že i charakteristika střídy a kůrky je u těchto dvou typů kynutí prostě minimálně poněkud odlišná. Na základě svých sporých zkušeností a znalostí se zkrátka domnívám, že téhož výsledku v textuře nelze docílit, i když všechno jsem rozhodně nevyzkoušela. Sama pro sebe si peču spíš všelijaké alternativy už jako výchozí model, takže tu klasiku jsem ani moc nenapodobovala.