Ahoj, tak já budu dělat chleba zítra ráno. Dnes jsem zkusila rohlíky (kvásek z chlebové tmavé mouky, trochu hladké celozrnné mouky a 500g obyčejné hladké bílé mouky, 2 lžíce oleje , sůl, trochu kmínu, voda).
Těsto vykynulo, udělala jsem rohlíky, v troubě naskočily, upekly se, ale nechutnají mi. Zůstaly nakynuté, nesplaskly, ale chutnají trochu jako chleba a jsou tužší a gumové...někde je chyba...tak nevím, co jsem udělala špatně. Kůrka rohlíků je taky měkká. Prostě nejsou to nadýchané rohlíky s křupavou kůrkou a nadýchanou střídkou... Už jste někd zkoušely z kvásku rohlíky??? Možná, že jsem měla tužší těsto, nevím...
Zkoušela jsem taky pivní rohlíky od Hrušky ( přidala jsem tam sice malinko celozrnné mouky, asi 4dkg) a výsledek byl podobný...jak zchládly, byly gumové...a celkově nechutnaly jako rohlíky, ale jako neoslazená buchta....Hergot, v čem je fígl????