Re: Pečete domácí chléb?

Autor: 555, Datum: 14.02.2014 07:44

Marjánko, já jsem recept získala ze stránek pana Cuketky a jsem s ním spokojená. Pokud máš kvásek krmený už několik dní a je tudíž hotový, odvážial bych asi 300 g kvásku a přidala 300 g pšeničné mouy a vodu podle potřeby 170-200 ml, sůl, kmín,..... Na uchovávání kvásku v lednici v uzaviratelné malé skleničce ti stačí 2 lžíce. Důležit je při každém oživení kvásku nezapomenout odložit lžíci kvásku. Vždycky mám strach, že zapomenu.

Poměr mouk si můžeš po vyzkoušení měnit dle chuti.

Co se týká trouby, tak mám sice taky horkovzduch, ale na chleba ho nemám vyzkoušený - peču se zapnutým dolním a horním pečením. Chleba je pečený za cca 20-25 min (podle barvy kůrčičky). Plech není třeba nijak vymazávat ani dávat pečící papír.

Ať se dílo podaří dej fotku smiling smiley .


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 08:42
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-pecete-domaci-chleb/read.php?1,1104,1108133#msg-1108133