Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 22.09.2013 18:49

CHLÉB BEZ HNĚTENÍ - od 555 Helenky

 

dělám celkem ze 3 hrnků - 2 hladké pšeničné mouky a 1 buď celozrnné žitné nebo chlebové žitné mouky

cca 1 a 1/4 hrnku vody (každá mouka saje jinak, tak to chce vychytat)

1/2 malého sáčku suš. droždí

kmín, sůl.

Když potom dávám chleba do rozpáleného hrnce nebo pekáče, tak ho potřu mokrou vodou - má lesklejší kůrčičku a většinou posypu povrch dýň. semínkem.

Z množství, které dělám já váží upečený chleba cca 900 g.

Prvně jsem udělala chybu, protože jsem ho na vále hňácala. Špatně. Žádné hnětení. Prostě jen promíchat a nechat kynout . Když ho pak na vále překládám - dle receptu (jako když se dělá listové těsto), tak ho zároveň vytvaruju a nechám ještě 30 min kynout. Vynechávám těch dalších 30 minut kynutí - na to jsem moc netrpělivá.

Většinou ho zadělám ráno než jdu do práce a k večeru peču.

 

http://public.hajtmar.com/files/lisaj/chleba_bez_hneteni.pdf

 

Galerie:
p1030651.jpg p1030649.jpg p1030650.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 11:53
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1041136#msg-1041136