Re: Spojená pekařka weekovská

Autor: SPIKE, Datum: 20.09.2013 23:45

LÍVANCE

Na pánvi je vidět, jak těsto při pečení "dírkuje" (a otáčí se to dobře, lívance drží pohromadě). A nakonec finální výrobek - lívance potřené rozpuštěným máslem a posypané skořicí śmíchanou s moučkovým cukrem.

a ještě recept:

 

1 1/4 l mléka

0,8 kg hl. mouky

1 kostka droždí

10 dkg cukru

2 vejce

trošičku soli

 

Promíchávám to el. šlehačem.

 

Obměna - místo pšeničné mouky dávám ječnou a taky trochu (spíš dost) ovesných vloček, ty se rozmočí a v hotových lívancích je ani nepoznáte. Taky je možné vločky rozdrtit na mouku (to dělám v nádobě s nožem, která je součástí příslušenství tyčového mixeru), nabobtnají dřív. Je to zdravější verze.

 

Galerie:
p6180008.jpg p6180014.jpg p6180011.jpg p6180016.jpg
Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 18:37
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-spojena-pekarka-weekovska/read.php?1,719067,1040335#msg-1040335