Umíte fakt DOBROU bramboračku???

Autor: Anavi, Datum: 19.10.2006 21:28

Předevčírem jsem dělala bramboračku a moc nám chutnala. Ale bylo to spíš ve stylu "co dům dal, šup s tím do hrnce". Tak by mě zajímalo, jakej je základ a co dáváte vy.

Snad vás nevyděsím, ale v té mé bylo toto všechno: pórek, mrkev, celer, petržel, brambory na kostičky, cibule,česnek, sušené houby, hrst majoránky, hrst celerové natě, lžička vegety, kmín, pepř, sůl. Hele, ale ta fakt byla!!!!! No a nedělala jsem ji z vody, ale z přecezeného vývaru z kolena...(v tom byl vyvařený bobkový list a nové koření) a zahustila jsem tmavou jíškou. Tchyně se den nato vyjádřila, že vývar z kolena (ten fujtajbl) zásadně vylejvá (radši jsem mlčela, že já z toho dělám vždycky tuhle bramborovou polívku nebo si do toho vývaru osmahnem kroupy). Tak jsem pak z toho byla rozhozená :). Ale ta polívka neměla chybu. Měli jsme ji s manželem k obědu, k večeři, pak druhý den k obědu, k večeři... :). A to je u nás co říct.


Vytisknuto z www.week.cz dne 30.04.2024 12:20
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/umite-fakt-dobrou-bramboracku/read.php?1,2223