Re: Jak vaříte boršč?

Autor: Dasa, Datum: 05.07.2007 23:14

Kuchařinky já ho nejčastěji dělám z uzeného kolínka, které tam potom oberu . Zelí dávám dle sezony (buď svoje kysané nebo sladké hlávkové-pak se musí přikyselit). Normálně dávám červenou řepu taky hned při vaření ale vzhledem k počtu strávníků na srazu a tím i počtu různých chutí jsem volila vlastní nakládanou řepu podávanou zvlášť kvůli těm co ji nemusí. Do vývaru pochopitelně bobkový list, nové koření, pepř, sůl, zeleninu dle vlastní chuti a sezony podusím na másle , zaliju troškou vývaru, přidám brambory, než se vše povaří oberu kolínko (odstraním koření-bobek,nové koření a pepř) nakrájím na kousky a pak vše smíchám a dle potřeby zahustím (klasicky mouka s vodou nebo troškou chladného vývaru) -pak to ochutnám, dosolím a pod., mrsknu kotel na stůl, podám kysanou smetanu nebo šlehačku, košík s houskami nebo rohlíky (pokud nejsou čerstvé rozpeču v kachlákách) a už to tam tlačíme. Když jsem v hodně dobrém rozmaru upatlám k tomu kukuřičné placičky, které miluju.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 01:42
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jak-varite-borsc/read.php?1,15590,16258#msg-16258