Re: Jak vaříte boršč?

Autor: Amee, Datum: 05.07.2007 19:23

Jo jo boršč já miluju, ale nerada ho vařím a když už tak pořádný kýbl, protože je to docela složité. Proto jsem si tak šmákla u Dáši, protože jsem ho nemusela vařit. grinning smiley

Já dělám úplně jiný než Dáša, takový "ruský". Tady recept ode mě.

Vyvařím kousek vepřového, kousek uzeného a jednu klobásu (pikantní) moje máma vyvařuje ještě hovězí, ale to já nemám ráda.

Takže uvaříte vývar.

Pak pokrájím mrkev, petržel, celer a cibuli, na nudličky červené zelí a červenou řepu té asi 300g. To podusím na sádle (trošku sádla) s trochou vývaru, přidám rajský protlak, ocet, cukr a sůl, bobkový list a na kostičky pokrájené brambory a pak doleju ten vývar a to všechno vařím dokud to není měkké. Nakonec přidám na kousky to maso a pak klasicky zahustit. A nakonec už na talíři podáváme zakysanou smetanu. Tenhle borč je takový červenohnědý a hodně hustý.

Dáša řepu podávala zvlášť sterilovanou, taky dobrý, obzvláště pro ty co jí nemají rádi. Můžou si jí dát i nemusí. Já jí mám ráda vařenou už v tom. Jo a vylovím ještě ten bobkový list.

Tak dobrou chuť.


Vytisknuto z www.week.cz dne 29.04.2024 07:34
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-jak-varite-borsc/read.php?1,15590,16243#msg-16243