Re: Dýňová polévka

Autor: SPIKE, Datum: 09.10.2013 20:03

Já dávám taky trošku zázvoru (pokud nezapomenu), koriandr, kurkumu a taky strouhanou kořenovou zeleninu, pokud mám. Tu zakysanku dávám až do talíře a sypu nasucho opražená dýňová semínka.

Pokud náhodou nějaká zbydou, sníme je k vínu místo mandlí nebo oříšků, jsou fakt výborná. Jen se musí dát při pražení pozor, aby nevyskákala ven. Ona se jakoby nafouknou a prskají, tak dávám pokličku a pořád je optrně míchám, aby se nespálila.

Teď máme dýňovku často, když je dost dýní. Střídám máslovou s hokaidó.


Vytisknuto z www.week.cz dne 10.05.2024 05:36
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-dynova-polevka/read.php?1,469720,1050500#msg-1050500