Re: Čaj

Autor: Hanule, Datum: 06.11.2010 10:22

Pro milovníky šípkového čaje z nasbíraných šípků :):

Jdu přetlumočit dva tipy, co jsou moc prima -

1. Pokud používáte metodu vaření, kdy se dělají odvary po sobě z týchž plodů, kde první je ten chuťově nejslabší, lze jej použít jako "vodu" na zalití jiného bylinkového, např. mateřídoušky.

Geniální nápad, který mi osobně vůbec nedocvakl.. thumbs down

 

2. No a ten druhý je pro ověřený alternativní způsob přípravy.

Šípky necháte vyluhovat ve studené vodě po několik hodin (třeba přes noc etc. např ve džbánku v ledničce), tento výluh pak zahřejete na teplotu cca 80 st. Je chuťově opravdu výrazný a navíc nedochází vůbec k plnému varu. Vřele doporučuji, lepší chuti jsem dosud nedosáhla. mls smiley

 

3. No a samo všechny šípkáče se pijí po zcezení přes sítko kvůli dráždivým chloupkům, to je jasné flower smiley


Vytisknuto z www.week.cz dne 04.05.2024 05:27
Adresa příspěvku: https://www.week.cz/re-caj/read.php?1,2174,484496#msg-484496